menu buttonmenu button menu buttonmenu button logo
texturetexture
עברית
עב
EnglishEn

EVERYBODY'S RESTAURANT

texturetexture

שעתיים או שלוש אחרי שהבראסרי נפתח, ערב אחד בשלהי דצמבר 2002, אמרה אורחת אחת, בעודה עומדת במקום העמוס מפה לפה, כוס יין בידה, ״אני לא מבינה מה היה בעיר הזאת אתמול. זה נראה כאילו המקום הזה קיים כאן מאז ומעולם״.

גם אנחנו לא לגמרי זוכרים מה היה בערב שלפני הפתיחה, אולי בגלל שרבע שעה אחרי שהדלתות נפתחו, מלצרים נאלצו לגלות כישורי אקרובטיקה כדי להביא אוכל לשולחנות בין מאות האנשים שנדחסו למקום. אבל כמעט עשרים שנה אחרי שנפתח, הבראסרי הוא בבואה של העיר של כולנו, שבכיכר המרכזית שלה הוא ניצב – שוקק חיים, הומה ושמח, לעיתים לוקח עצמו ברצינות תהומית, פעמים אחרות בקלילות, לעיתים יושביו נראים כאילו הם בעיצומו של אירוע רשמי, פעמים אחרות כאילו הם רק חוטפים לעצמם משהו לאכול בדרך אגב, בדרכם ממקום למקום.

הבראסרי הוא מוסד צרפתי. עניינו לספק את מבוקשם של החולפים על פניו ושל הבאים אליו במיוחד – ארוחה חגיגית של שעות אחדות או סנדוויץ׳ בעמידה, כוס יין או קוקטייל לצד אויסטרים על ערמת קרח או כוס קפה לצד קרואסון או קרוק מדאם.

לצד התפריט הצרפתי הקלאסי, מרק הבצל וסלט ניסואז, סטייק ״א-פואוורה״ (ברוטב פלפל מדגסקר ושמנת) או פטה כפרי, אנשי המטבח שלנו אינם נחים לרגע. מדי יום הם מוציאים מבחר מנות ייחודיות, מעשה דמיונם בשילוב עם התוצרת שנמצאת במחוזותינו, תמיד טרייה ורעננה – סביצ׳ה דג טונה שמצא דרכו עד כיכר רבין, מוגש עם תפוחי אדמה פריקסה, לימון קונפי, צלפים ושאלוט כבוש או רביולי ריקוטה וכרישה ברוטב בריגולד.

סופי השבוע שלנו מציעים בראנץ׳ נינוח. הלחמים והלחמניות, הבריוש והמאפינס המוגשים בו נאפים כולם אצלנו באותו בוקר. כוסות שמפניה מלאות עד גדותיהן בקוקטייל מימוזה או כוסות זכוכית גבוהות המכילות בתוכן בלאדי מרי או אוזו אשכוליות, זורמים מהבר אל השולחנות בשעה שמכונת הקפה אינה עוצרת לרגע. ילדים שעל פניהם מרוחים חיוך וקרואסון שוקולד מתרוצצים בין השולחנות, בשעה שהוריהם מתענגים על צלחת יפה של ביצי בנדיקט או ״שקשוקה״ בסגנון קריאולי.

ולאלה מבינינו שערב אחד אין להם חשק או כוח לצאת מהבית, גשום וקר בחוץ או שפרק הגמר של ״הכוכב הבא״ מוקרן ואי אפשר לזוז מהמסך, שירות המשלוחים שלנו מביא להם את הבראסרי אל השולחן, ההמבורגר וסלט האנדיב עם רוקפור ואגסים שלנו כבר ביקרו בכל פינה בעיר. מספרים שהבראסרי הוא מוסד מקומי. אנחנו לא יודעים. מה שאנחנו כן יודעים זה שבכל בוקר, צהריים וערב, ובסופי השבוע, כשהמקום פתוח ברציפות מחמישי בבוקר עד סוף הלילה בשבת, גם באישון ליל, מגיעים מלצריות ומלצרים, טבחים ואנשי שירות, משאיות אספקה עמוסות ירק טרי, דברי מאפה חמים מהתנור ושאר מוצרים, ועושים כמיטב יכולתנו כדי שכל אורחת ואורח שמתיישבים ומקבלים תפריט לידיהם, יהנו מכל רגע בו הם מבלים אצלנו ויתענגו מכל טעם הבא לפיהם.

מסעדת הבראסרי פתוחה 24 שעות בסופי שבוע, ועד אחת אחר חצות בימי חול. זו המסעדה השנייה של בקבוצת האירוח R2M, אחרי הקופיבר שנפתחה ב-1994. לאורך השנים הצטרפו אליהן גם מלון מונטיפיורי, רוטשילד 12 (שהפך להרצל 16 ב-2018), הבייקרי והדליקטסן הפרושים במקומות שונים ברחבי העיר, ודיסקו טוקיו.